COLEGIUL CENTRAL al
ANTRENORILOR de BASCHET

Sedinta CCA din 18 Aug 2022


                     Federația Română de Baschet -  Colegiului Central al Antrenorilor


ORDINE DE ZI SI MINUTA

Sedinta 19 CCA – 18.08.2022


Ordinea de zi:

1. Reprogramarea stagiului de perfectionare a antrenorilor de seniori 

2. Aprobarea normelor si baremurilor pentru probele de control

3. Cerintele de talie U14 si procedura de aplicare

4. Diverse


Prezenti: Dan Berceanu, Dan Calancea, Tibi Dumitrescu, Miki Grecu, Florin Nini, Alin Saftel.


Minuta CCA 18.08.22


1. Deoarece lectorii stagiului de seniori, programat in 24-26 august, au anuntat ca nu mai pot participa, CCA aproba reprogramarea stagiului in luna noiembrie, in fereastra de pregatire a LN de seniori.  Deoarece in aceasta perioada se desfasoara jocurile din LNBF si CN juniori s-a discutat si varianta desfasurarii unui curs online inainte de inceperea CN (antrenorii trebuie sa indeplineasca cerintele pentru obtinere vizei anuale). Antrenorii de juniori care vor participa la stagiul de seniori vor plati taxa de juniori respectiv 100 lei.

2. Sunt discutate normele si baremurile pentru probele de control. Deoarece la feminin putine cluburi au trimis rezultatele probelor si a existat o baza statistica precara, CCA decide ca prima sesiune a PC din toamna sa se dea la cluburi cu antrenorii lor, vor trimite rezultatele la FRB, urmand ca sesiunea a doua sa se sustina cu o comisie FRB inaintea turneului/fazei semifinale a CN.

3. S-au reanalizat cerintele de talie la categoria U14, considerate prea mici, si s-au decis urmatoarele cerinte: :                                                                                                                     U14:  M, 2 de 1,85 m sau 1 de 1,90 m ; F, 2 de 1,73 m sau 1 de 1,78 m ;

De asemenea, la procedura de aplicare a cerintelor de talie s-a decis si sanctiunile: daca o echipa ramane fara jucator de talie inainte de expirarea celor 10 minute obligatorii: forfait tehnic, pierdera jocului cu punct in clasament.

4. Diverse:

- Dl Andrei Capusan, antrenor federal cu pregatirea fizica, informeaza CCA ca doreste sa trimita programe individuale de pregatire fizica componentilor LN de juniori. CCA este de acord cu aceasta initiativa si recomanda ca impreuna cu directorul tehnic, dl Tibi Dumitrescu, sa contacteze in prealabil antrenorii de la cluburi si sa-i convinga de beneficiile programelor respective.

 
 


         

Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.