COLEGIUL CENTRAL al
ANTRENORILOR de BASCHET

PREFAȚĂ

La sfarsitul anului 2012, am avut initiativa de a face un apel catre toti antrenorii de baschet sa contribuie cu diverse materiale pentru a realiza aceasta lucrare care s-a dorit a fi rodul unui efort colectiv.

Din pacate, numai o parte dintre antrenori au raspuns solicitarii si acestora doresc sa le multumesc personal pentru disponibilitatea aratata.

Materialele trimise erau foarte eterogene, provenind din diferite surse si din diverse scoli de baschet, astfel ca i-am cooptat pe antrenorul coordonator Goran Vrkic si Alina Moanta, vicepresedinte FRB, sa ma ajute la redactarea lucrarii, pentru a da materialelor o anume consistenta si a le ansambla intr-o viziune unitara.

Capitolele acestui prim volum sunt insotite de diagrame si de o anexa in care sunt sistematizate si codificate exercitiile, insotite si de comentarii.

Realizarea diagramelor nu este prea buna, deoarece programul nu avea toate semnele conventionale (oprirea am reprezentat-o cu semnul de aruncare) sau nu am avut suficienta dexteritatea de a prefigura liniile curbe. Sper ca acest volum sa fie de folos tinerilor antrenori in activitatea de la echipe si profit de acest prilej pentru a reanoi invitatia catre toti antrenorii de baschet, de a contribui la finalizarea volumului II si imbunatatirea volumului I.

Dan Berceanu

Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.