COLEGIUL CENTRAL al
ANTRENORILOR de BASCHET

Sedinta CCA din 28 Sep 2021


Federatia Romana de Baschet                         Federația Română de Baschet -  Colegiului Central al Antrenorilor

                                                                               


                                                            ORDINE DE ZI

Ședință 1 CCA - 28.09.2021

 

 

1. Aprobare Regulament CCA - cu modificările propuse, conform documentului atasat. Va fi înaintat CD în prima ședință, pentru aprobare.

2. Comisii CCA - discutii preliminare. Comisiile vor completa într-o sedință ulterioară

    - Comisia de dezvoltare a strategiei naționale: 

            Berceanu D - presedinte

            Cătălin Ștefănescu

            Dan Ioan

            Miruna Crasnic

            Răzvan Cenean

            Băscoveanu Ionuț

- Comisia loturi nationale

            Dan Calancea - președinte

            Mihai Dumitrescu

            Miruna Crasnic

            Carmin Popa

- Comisia pregătire și perfecționare antrenori

            Fometescu claudiu

            Tănase Cătălin

            Marinău Vlad - Preg fizică

Grecu Mihaela - propuneri pentru revizuirea statutului antrenorului, codul etic al antrenorului, criterii de recompensare a antrenorului.

 

3. Licentierea antrenori, sezon competițional 2021-2022

    Comisia de licențiere

        01.10.2021 - Moanță, Berceanu, Calancea / Grecu

        08.10.2021 - Moanță, Berceanu, Nini

În vederea susținerii examenului de licențiere, antrenorii se vor prezenta la ora 09.00 la sediul FRB cu echipament pentru activitate practică. 

Proba scrisă la începe la ora 09.30, pentru licențele A, B, C fiind urmată de proba practico-metodică pentru licențele B și C. 

Accesul la examen va fi permis exclusiv persoanelor care prezintă documente care să ateste vaccinarea COVID (minim 10 zile de la rapel), maximum 180 de zile de la infectarea cu virusul SARS-COV 2, test PCR sau test rapid, efectuat cu maxim 48 de ore înainte de data sustinerii examenului. 

În vederea respectării distanțării, examenul scris se va desfășura în sala de joc FRB, cu respectarea distanțării și a normelor sanitare. Rugăm candidații la obținerea licenței să aibă asupra lor o tablă pe care să poată completa testul scris.

 

 

 

4. Solicitări diverse licențiere:

- Ivan Ionuț, posesor licență B provizorie - se acceptă solicitarea de a susține examenul pentru licența B și A în cele 2 sesiuni programate, ca excepție pentru acest sezon competițional, având în vedere faptul că ultima sesiune de licențiere a fost în aprilie 2019. Similar se vor trata toate celelalte solicitări de acest tip. 

- Anghel - neparticipare sesiune licentiere, motive medicale - se acordă o derogare de 1 lună de zile. Se va programa o sesiune specială, atunci cînd starea de sănătate o va permite. 

- Faezi Sasha - nu poate participa la sesiunea de licențiere în baza documentelor prezentate. Se recomandă înscrierea la cursuri cu durată de 1 an pentru obținerea carnetului de antrenor

- Miron Andrada - exceptare de la examen licențiere - nu se încadrează în cerințele de exceptare. Se recomandă susținerea examenului pentru obținerea licenței C

 

5. Obținerea licenței AA - pentru echipele de seniori - nu se aplică prevederile metodologiei de licențiere, având în vedere situația pandemică. Se va acorda la solicitare, de către FRB. Rămân valabile cerințele RGOC pentru activare ca antrenor străin în CN din România

 

6. Obținere viza anuală - nu se aplică prevederile metodologiei de licențiere, având în vedere situația pandemică. Se va acorda la solicitare, de către FRB. 

 

7. RSCN juniori - se aprobă modificările cu galben, din documentele atașate.

    U13 - art 43

    U16 - art 20 si 21

    U18 - art 20, 21, 22 

 

8. Mâine, 29.09.2021, ora 9.00 întâlnire pentru discutarea RSCN LNBF si CRBF (MA, BD, CD, TC)

9. Maine, ora 18.00, sedinta CCA pentru discutare:

        - componenta lot senioare

        - propuneri antrenori lor U16 masculin si feminin - perioada pregatire 15-24.10. (26B, 26F) - 4 antrenori feminin din care 1 coordonator, 4 antrenori masculin din c are 1 coordonator

        - propuneri antrenori loturi U14 (selectie Ploiesti) - perioada pregătire 24-30.10 (48B, 48F) - 8 antrenori masculin + 8 antrenori feminin. Atasata, lista antrenorilor care au fost la trialul de la Ploiesti

        - propuneri antrenori trial U15 - 27-30.10 + probe de selectie pentru categoria de vârstă

 

29.09.2021

 

1. Pentru campionatul 2021 - 2022, se acordă derogare de la susținerea examenului de licențiere, pentru antrenorii care au primit în anii anteriori licența A prin încadrare la situații de excepție fără a se ține cont de categoria de antrenor. 

 

2. Se propune CD acordarea dreptului de joc la categoria seniori (CSM Ploiesti), pentru jucătorul Dinu Codruț, născut 2007 (MVP și cel mai de perspectivă jucător la turneul final U15, cela mai de perspectivă jucător la categoria U16).

 

3. Se înaintează propunerile din documentul atasat pentru antrenorii care vor participa la actiunile loturilor U14, U15, U16 din luna octombrie, precum și componența lărgită a lotului de senioare. (pentru celelalte loturi, discuțiile au fost de principiu, urmând a fi definitivate într-o ședință viitoare).

 

4. Membrii CCA vor primi pe mail propunerile de probe de selecție pentru trialul lotului U15, care vor fi analizate. 

 

Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.