COLEGIUL CENTRAL al
ANTRENORILOR de BASCHET

Sedinta CCA din 19 May 2023


                     Federația Română de Baschet -  Colegiului Central al Antrenorilor

 ORDINE DE ZI SI MINUTA

Sedinta 39 CCA –19.05.2023

 

Ordinea de zi:

 1.PROGRAM DE LICENTIERE -COMPLETARE

 2.ANTRENOR LOT NATIONAL SENIORI

 3. DIVERSE

 

Prezenti: Dan Berceanu,Tibi Dumitrescu, Miki Grecu,Nini Florin,Alin Saftel,Claudiu Fometescu,Hristu Sapera,Dan Calancea

 

Minuta CCA 19.05.2023

 

1.     Se analizeaza  solicitarea antrenorilor din baschetul romanesc care au raspuns la chestionarul FIBA Plus, din care a reiesit ca tehnicienii romani doresc un program de mentorat, dar si organizarea cat mai multor stagii de perfectionare,

FIBA a stabilit ca mentor pentru FRB ,reputatul antrenor Pini Gershon.
FRB ,prin CCA ,organizeaza Stagiul international  gratuit care se va desfasura in Arena de Baschet din Capitala. Totodata, la clinicul din Bucuresti au confirmat participarea in calitate de lectori invitati antrenorul Adir Amar, care a condus nationala U17 a Israel, dar si antrenorul Avraham Kowalski, coordonator cu pregatirea fizica la Maccabi Tel Aviv.
Prezenta antrenorilor de baschet din Romania este obligatorie la acest clinic pentru acceptarea dosarului la examenele de licentiere din lunile iunie si septembrie 2023 si pentru obtinerea vizei anuale pentru sezonul 2023-2024, conform deciziei Consiliului Director.

Urmeaza ca  Programul de Licentiere sa se completeze cu un articol in care sa fie specificata obligativitatea participarii la toate actiunile domnului antrenor Pini Gershon.

 

2.Se analizeaza variantele de antrenor principal pentru lotul national de seniori.


Pentru Clinicul International din 26 -28 mai antrenorii care vor fi angrenati in competitii organizate de FRB sunt scutiti de prezenta.

Doamna Grecu subliniaza interesul scazut al oamenilor din baschetul nostru pentru activitatile desfasurate de FRB dand exemplu alte federatii ( handbal,volei) unde la Adunarile Generale prezenta a fost de 100%.

Domnul Tibi Dumitrescu prezinta situatia dificila referitoare la faptul ca in aceasta vara mai multe jucatoare sunt angrenate in diferite actiuni ale loturilor nationale (Universiada ,Jocurile Francofone,U20 ,3x3) care urmeaza sa se desfasoare in aceeasi perioada. .Numarul mic de jucatoare este o problema majora.

Jucatoarele participante la Jocurile Francofone trebuie sa se vaccineze impotriva Febrei Galbene si sa ia pastile malarie.

 

Se stabileste ca la clinicul de la Bucuresti sa se definitiveze modul in care urmeaza sa fie organizat primul stagiu de examene pentru licentiere 

 

Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.