COLEGIUL CENTRAL al
ANTRENORILOR de BASCHET

Sedinta CCA din 16 Nov 2021


Federatia Romana de Baschet                          Federația Română de Baschet -  Colegiului Central al AntrenorilorORDINE DE ZI

Ședință 7  CCA - 16.11.2021

 

1.     Plan operațional CCA

2.     Linia metodica – stadiul elaborării

3.     Ierarhizarea antrenorilor, cluburilor, echipelor pe categorii - draft

4.     Metodologie licențiere antrenori

5.     Diverse 

 

MINUTA CCA 16.11.2021

1.     Plan operațional CCA

Față de materialul prezentat, membrii CCA vor propune până la sedința viitoare, noi activități, modificări termene ale activităților propuse, precum și persoanele responsabile pentru fiecare comisie.

2.     Linia metodica – stadiul elaborării

Materialele sunt în curs de elaborare și urmează să se prezinte un prim draft al liniei metodice într-o ședință viitoare.

3.     Ierarhizarea antrenorilor, cluburilor, echipelor pe categorii – draft

Față de materialul prezentat, s-au realizat anumite completări. Pentru ședința viitoare se va pregăti detalierea fiecărui criteriu/indicator. Se va urmări simplificarea criteriilor/indicatorilor în corelație cu posibilitățile de raportare.

4.     Metodologie licențiere antrenori

Propunerea prezentată va fi dezvoltată, în baza discuțiilor purtate, Se va avea în vedere:

-        Acoperirea categoriilor U13-U18

-        Asigurarea unei perioade de pregătire, sub forma stagiilor lunare, pe baza materialelor care vor sta la baza examenului de licențiere

-        licențierea antrenorilor să se finalizeze in luna iulie, înaintea înscrierii în campionat, astfel încât echipele care n u au antrenori să nu se înscrie.

Pentru ședința viitoare, se vor pregăti materiale referitoare la:

-        Metodologia de licențiere – cadrul general

-        Tematica/cuprins material care sa stea la baza pregătirii antrenorilor

5.     Diverse 

a.     Codul de conduită elaborat, va fi transmis tuturor membrilor comisiei pentru consultare si analiză în ședința viitoare.

b.     Înaintarea către Colegiul Arbitrilor și Comisarilor de baschet a unei solicitări referitoare la obligativitatea arbitrilor de a verifica înaintea tuturor meciurilor (juniori, seniori) a carnetelor de antrenor și a licențelor antrenorilor în corelație cu prevederile Regulamentelor Specifice, precum și adoptarea măsurilor care se impun.

c.      S-a propus ca in vederea pregătirii propunerilor pentru Regulamentele specifice anul competițional viitor să se adopte un sistem care să se mențină minimum 3 ani. Sistemul competițional să fie în corelație cu strategia FRB de pregătire a loturilor naționale. Pentru fiecare categorie să se desfășoare Liga Elitelor și CN.

d.     În stabilirea strategiei pregătirii loturilor naționale să se propună grupuri de antrenori/categorii care să fie instruiți să adopte același sistem de pregătire/categorie, în corelație cu sistemul de pregătire ale categoriilor inferioare/superioare.

e.     Să se stabilească 40-45 de min de antrenament/categorii comun pentru toate echipele, care să se aplice la toate cluburile

f.       Realizarea unor modele de plan de pregătire/modele de raportare a activității la nivelul loturilor naționale.

 

Următoarea ședință, luni, 29.11.2021 ora 20.00

Propuneri ordine de zi:

1.     Metodologie licențiere antrenori – conținut, tematică cursuri/categorii

2.     Plan operațional CCA – definitivare

3.     Linia metodica – stadiul elaborării

4.     Ierarhizarea antrenorilor, cluburilor, echipelor pe categorii – detaliere criterii și indicatori

5.     Diverse

 

Vă rugăm în situația în care doriți să introducem pe ordinea de zi alte puncte, să transmiteți solicitarea dvs. către toți membrii CCA cu minimum 3 zile înaintea datei stabilite pentru desfășurarea ședinței.

 

Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.