COLEGIUL CENTRAL al
ANTRENORILOR de BASCHET

Comunicat CCA din 25 Aug 2021


 PROGRAMUL NATIONAL DE SELECTIE PENTRU SPORTIVI U14

 

 

Federatia Romana de Baschet demareaza, impreuna cu structurile sportive afiliate la FRB, Programul National de Selectie pentru sportivi din categoria de varsta U14, masculin si feminin (nascuti 2008). Obiectivul principal al Programului este acela de a constitui loturile nationale U16, U18 si U20, din jucatori pregatiti dupa o linie metodica unitara, pe diferite categorii valorice, acordand in acest fel sansa tuturor sportivilor talentati, municitori si ambitiosi sa evolueze pentru Romania in competitiile internationale.

Selectia nationala U14 va debuta cu o prima faza de “Trial”, in perioada 3-5 septembrie 2021, in municipiul Ploiesti (cazare la Hotel Central). Dupa Trial, va avea loc o alta actiune, de pregatire a sportivilor (masculin si feminin) selectati, care se va face in perioada 5-10 septembrie 2021, in aceeasi locatie. Colectivul tehnic al stagiului de selectie si pregatire va fi format din lectori FECC, antrenori pentru categoria U14 din Grecia, antrenori romani cu rezultate bune in CN U13 si CN U14.  

Prima etapa, “Trial si Pregatire”, se adreseaza sportivilor nascuti 2008, desemnati de catre structurile sportive afiliate la Federatia Romana de Baschet. In acest sens, rugam structurile sportive afiliate la FRB sa trimita pe adresa de e-mail tehnic@frbaschet.ro numele si prenumele sportivului propus pentru aceasta actiune si sa completati formularul (descarca Formular - AICI) pana la data de 28.08.2021.

Pentru programul de selectie din perioada 3-5 septembrie 2021:
-    numar de sportivi selectati – 75 (masculin) + 75 (feminin)
-    numar de zile de selectie – 3 zile
-    numar de antrenamente selectie – maxim 5 antrenamente
-    numar de sportivi selectionati in urma trialului – 48 (masculin) + 48 (feminin)
-    antrenori angrenati in Programul National de Selectie – 2 lectori FECC, 2 antrenori din Grecia, 15 antrenori romani (masculin) + 15 antrenori romani (feminin) 

Mentionam ca Programul National de Selectie va fi proces continuu, urmatoarea actiune fiind programata pentru luna octombrie 2021, intr-o locatie ce va fi anuntata ulterior.

Federatia Romana de Baschet multumeste pe aceasta cale tuturor antrenorilor pentru sprijinul acordat si munca depusa in depistarea tinerelor talente.

COMUNICATE CCA Baschet
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.