COLEGIUL CENTRAL al
ANTRENORILOR de BASCHET

Programul stagiului international de perfectionare a antrenorilor de baschet, Bucuresti 2019 din 23 Aug 2019


Departamentul Tehnic din cadrul Federatiei Romane de Baschet si Colegiul Central al Antrenorilor de Baschet anunta ca organizeaza, in Arena de Baschet din Bucuresti, in perioada 30 august - 01 septembrie 2019, “Cursul International de Perfectionare a antrenorilor de baschet - seniori”. Invitatii FRB la acest stagiu international sunt antrenorii Arik Shivek si Bjorn Harmsen, precum si reprezentantii firmelor “Sport Psy 1”, specializata in psihologie sportiva, si “Instant”, specializata in scouting.
 

Stagiul international de perfectionare a antrenorilor de baschet – seniori se va desfasura in Bucuresti si este obligatoriu pentru:
- cei care doresc sa sustina examenul pentru obtinerea licentei “AA” sau “A”;
- cei care au licenta valabila “AA” sau “A” si doresc sa obtina viza anuala pentru sezonul competitional urmator din LNBM, LNBF si Liga I;

In acest an, FRB are ca invitati la acest stagiu doi lectori cunoscuti in Europa si recomandati de FIBA, celebrul Arik Shivek (n.n. – fost antrenor al nationalei Israel si al echipei Maccabi Tel Aviv, in prezent al echipei Bnei Herzliya), precum si tehnicianul german Bjorn Harmsen (n.n. – antrenorul echipei Science City Jena din BundesLiga). Totodata, pe lista invitatilor se afla Silviu Ionita, reprezentantul firmei „Sport Psy1”, specializata in psihologie sportiva, dar si reprezentantul firmei „Instat”, companie specializata in scouting.

Mai jos va prezentam programul complet al Stagiului International de Perfectionare a Antrenorilor de Baschet – seniori, care se va derula in Arena de Baschet, in perioada 30 august – 1 septembrie:

Vineri, 30.08.2019
Ora 18:00 „Switching Defense, dealing with mismatch situations in top and low post” (lector - Arik Shivek)
Ora 19:30 Offense: Pick and Roll Quick Hitters (lector - Bjorn Harmsen)

Sambata, 31.08.2019
Ora 09:30 „Necesitatea psihologului in sportul de performanta” (lector Silviu Ionita - Sport Psy1)
Ora 11:00 „Transition offense” (lector - Arik Shivek)

Ora 12:30 Efectele adverse ale substantelor interzise in sport (reprezentant ANAD)

Duminica, 01.09.2019
Ora 09:30 „Using different kind of defenses depending on the team foul situation” (lector - Bjorn Harmsen)
Ora 11:00 Prezentare Instat - platforma scouting

Pentru a veni in intampinarea celor care, din motive obiective, au absentat de la “Cursul International de Perfectionare pentru antrenorii de baschet - juniori”, desfasurat la Oradea in finalul FIBA U18 European Championship, Division B, Departamentul Tehnic al Federatiei Romane de Baschet anunta ca la Cursul de la Bucuresti pot participa si antrenorii de juniori care doresc sa obtina licenta “B” sau doresc sa obtina viza anuala pentru sezonul 2019-2020.

Reamintim ca taxa de participare este de 300 lei pentru antrenorii de la echipele de seniori si de 100 de lei pentru antrenorii de la echipele de juniori.

Plata taxei de participare va fi efectuata prin virament bancar in contul FRB, cu precizarea "taxa participare curs antrenori - Bucuresti 2019":
Cod IBAN - RO07BTRLRONCRT0347551501
Banca Transilvania

Transportul, cazarea si masa vor fi suportate de catre cluburile la care activeaza antrenorii participanti la “Cursul International de Perfectionare a antrenorilor de baschet – Bucuresti 2019”.

COMUNICATE CCA Baschet
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.