COLEGIUL CENTRAL al
ANTRENORILOR de BASCHET

Comunicat CCA din 28 Dec 2021


 

Foto

FIBA A LANSAT PROGRAMUL START COACHING

 

Secretarul general FIBA, Andreas Zagklis, a transmis o adresa oficiala catre Federatia Romana de Baschet prin care ne informeaza despre noul program dezvoltat de Asociatia Mondiala a Antrenorilor de Baschet (WABC), intitulat sugestiv Start Coaching. “Suntem incantati sa anuntam publicarea de noi resurse educationale pentru antrenorii de baschet. Programul Start Coaching a fost dezvoltat de Asociatia Mondiala a Antrenorilor de Baschet (WABC) pentru a sprijini federatiile nationale in a atrage si promova noi antrenori de nivel juvenil, inclusiv din randul fostilor sportivi si a profesorilor de educatie fizica", se arata in adresa transmisa de FIBA.

Resurse educationale pregatite de Asociatia Mondiala a Antrenorilor de Baschet sunt disponibile in 3 limbi, engleza, franceza si spaniola, si se gasesc accesand urmatorul link:

https://wabc.fiba.com/download-start-coaching/

Conform specialistilor FIBA, cei interesati sa devina antrenori de baschet au la dispozitie prin programul Start Coaching urmatoarele:
• Coach Workbook: ghid de utilizare a Programului Start Coaching, cu diverse informatii de baza
• Activities Book: o colectie de activitati/exercitii pe care antrenorii le pot folosi pentru la primele antrenamente
• Practice Plans: 10 planuri de antrenamente pentru a ajuta un antrenor sa parcurga primul sezon
• Facilitator Handbook: manual pentru derularea Programului Start Coaching, care include informatii si raspunsuri extrem de utile.

Programul se concentreaza pe oferirea de sfaturi practice pentru tinerii antrenori, referitoare la exercitii distractive de initiere in baschet, precum si la modalitatile de a mentine jucatorii atenti si activi pe durata antrenamentelor.

 
COMUNICATE CCA Baschet
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.