COLEGIUL CENTRAL al
ANTRENORILOR de BASCHET

Comunicat CCA din 10 Oct 2023


Foto

LUKA SVILAR VA SUSTINE CURSURILE DE LA STAGIUL DE PERFECTIONARE PENTRU ANTRENORII DE BASCHET, BUCURESTI 11-12 NOIEMBRIE 2023

Federatia Romana de Baschet organizeaza, in perioada 11-12 noiembrie, in Arena FRB, un stagiu de perfectionare pentru antrenorii de baschet din Romania (juniori si seniori), avandu-l ca invitat pe reputatul lector Luka Svilar, recunoscut la nivel european pentru programele sale de pregatire fizica.

Programul stagiului, precum si tematicile care vor fi prezentate:
Sambata, 11.11.2023
Ora 17.00-19.00
Tema - Physical Performance Development in Basketball: Why and What for U13-U16 Players
Duminica, 12.11.2023
Ora 9.30-11.30
Tema - Physical Performance Development in Basketball: Why and What for U17-U20 Players

Lectorul Luka Svilar a devenit din 2021 responsabilul cu pregatirea fizica la FC Bayern Munich Basketball si face parte de mai multi ani din echipa ESCCA (EuroLeague Strength & Conditioning Coaches Association), care organizeaza stagii de perfectionare de mai multi ani in intreaga lume. Absolvent al Facultatii de Kinetoterapie din cadrul Universitatii din Zagreb si a facut parte din staff-ul nationalelor Croatiei (la seniori, dar si la junior, unde in 2012 a cucerit medaliile europene de aur la U18). A scris numeroase lucrari in domeniu si are numeroase disctinctii, avand o cariera impresionanta, in care a adunat in ultimul deceniu si prezente la echipe de calibru din EuroLeague, Turk Telekom (Turcia), Baskonia (Spania) si Bayern Munchen (Germania), dar si in EuroCup, precum Unics Kazan (Rusia). In 2018 si-a sustinut teza de doctorat, prin susținerea cu succes a proiectului “Monitorizarea si managementul incarcarii in baschetul de elita”.

Prezenta antrenorilor din baschetul romanesc (juniori si seniori) la acest stagiu va fi punctata la capitolul "Activitati", conform Regulamentului de Licentiere a Antrenorilor de Baschet, cu 5 puncte.

Tinand cont de faptul ca s-a constatat in ultima perioada ca baschetul romanesc juvenil este deficitar la capitolul pregatire fizica, iar lectorul invitat Luka Svilar este recunoscut in plan european in acest domeniu, Colegiul Central al Antrenorilor recomanda prezenta la acest stagiu a tuturor antrenorilor din baschetul romanesc.


COMUNICATE CCA Baschet
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.