COLEGIUL CENTRAL al
ANTRENORILOR de BASCHET

Comunicat CCA din 11 Nov 2020


 

Foto

MODIFICARI IN MODALITATEA OBTINERII LICENTELOR DE ANTRENOR, PE PERIOADA PANDEMIEI

 

Consiliul Director al FR Baschet a aprobat cu majoritate de voturi propunerea Colegiului Central al Antrenorilor de modificare a obtinerii licentelor de antrenor in timpul pandemiei COVID 19.

Astfel, tinand cont de conditiile generate de pandemia COVID 19, CCA a amanat sesiunea de examene pentru obtinerea licentelor A, B si C. Totodata, au fost aprobate urmatoarele modificari pentru obtinerea licentelor:

 ·      Antrenorii care si-ar fi dorit sa participe la aceasta sesiune pentru obtinerea Licentei C, trebuie sa isi completeze dosarul personal conform cerintelor. În baza acestui dosar antrenorii vor primi o Licenta C provizorie care va fi valabila până la momentul în care condițiile vor permite organizarea unei sesiuni de licențiere. Antrenorii posesori ai licenței C provizorie, vor trebui sa sustina examenul teoretic/scris si practic in sesiunea imediat urmatoare.

 ·      Antrenorii care si-ar fi dorit sa obtina o licenta superioara in aceasta sesiune vor putea sa antreneze la categorii de varsta corespunzatoare licentei pe care ar putea sa o obtina in aceasta sesiune. ( ex: posesorii de Licenta C pot antrena categoriile de varsta U14, U15 si U16 iar posesorii de Licenta B pot antrena categoriile de varsta U18, U20 si Liga1, putand fi si antrenori asistenti la LNB M/F). În acest sens, FRB va indica pe spatele Licentei detinute de antrenor, in locul destinat vizei anuale, nivelul de licenta valabil pentru acest sezon ( pe o licenta C va fi trecuta viza anuala si un B-ce va indica Licenta B doar pentru sezonul 2020-2021). Antrenorii posesori ai licenței B sau A provizorie, vor trebui sa sustina examenul teoretic/scris si/sau practic in sesiunea imediat urmatoare.

 ·      Toate licentele care vor fi eliberate sau cele care sunt deja in posesia antrenorilor vor fi valabile numai cu viza anuala 2020-2021, viza ce se obtine in baza prezentei la cursurile online care au fost organizate de FRBaschet in primavara anului 2020 ( minim patru prezente).

 ·      Pentru sezonul 2021-2022 vor fi operate urmatoarele modificari in vederea obtinerii vizei anuale, astfel:

Viza anuala pentru Licenta C- obligatoriu participare la minim 6 cursuri online, lectori antrenorii din LNB M/F.

Viza anuala pentru Licenta B - obligatoriu participare la minim 6 cursuri online, lectori antrenorii din LNB M/F si cel putin un clinic FRB ( FRB va organiza in perioada verii clinicuri online sau la o locatie ce va fi stabilita ulterior).

Viza anuala pentru Licenta A - obligatoriu participare la minim 6 cursuri online, lectori antrenorii din LNB M/F si doua clinicuri FRB ( FRB va organiza in perioada verii clinicuri online sau la o locatie ce va fi stabilita ulterior).

Viza anuala pentru Licenta AA – antrenorii care vor avea calitatea de antrenor principal LNB M/F vor participa la trei clinicuri, doua clinicuri FRB ( FRB va organiza in perioada verii clinicuri online sau la o locatie ce va fi stabilita ulterior) si unul international ( fie si online ).

Punctele ce vor fi acordate pentru aceste activitati raman neschimbate (1p fiecare clinic online si 5p pentru clinicurile organizate de FRB sau cel international).

Clinicurile online organizate de FRB vor reprezenta o serie de prelegeri ale mai multor specialisti. Va fi considerat prezent la acest clinic online, antrenorul care a fost prezent la toate prelegerile conform programului anuntat de FRB.

COMUNICATE CCA Baschet
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.